nieuws

Asbaktegel voor schoner Rotterdam

Café

Rotterdam plaatst donderdag naar eigen zeggen als eerste gemeente in Nederland zes asbaktegels in het centrum. Met dit initiatief wil de havenstad de overlast van sigarettenpeuken op de stoep tegengaan. Sinds het rookverbod in de horeca roken veel meer mensen op straat waardoor er veel sigarettenpeuken op de stoep belanden.

Asbaktegel voor schoner Rotterdam

De nieuwe tegels bieden een asbak die in de stoep is verzonken. De bovenkant van de tegel is voorzien van een rooster waarin sigarettenpeuken gedeponeerd kunnen worden. De gemeente hoopt met het initiatief de overlast die de peuken veroorzaken drastisch te verminderen. Volgens de gemeente vinden veel Rotterdammers dat ze het straatbeeld ontsieren. Bovendien zijn ze slecht voor het milieu.

De grote asbakken worden elke dag geleegd met een grote stofzuiger. Het initiatief wordt over zes maanden geëvalueerd. Mochten de astegels een succes blijken, dan komen er vermoedelijk meer in de Rotterdamse binnenstad.

Reageer op dit artikel