nieuws

Australian Homemade maakt plaats voor Starbucks

Café

Een van de bekendste winkels van ijs- en bonbonverkoper Australian Homemade, in de Amsterdamse Leidsestraat, heeft zijn deuren gesloten om plaats te maken voor de eerste Amsterdamse binnenstadvestiging van Starbucks.

Australian Homemade maakt plaats voor Starbucks

Dit zegt de directeur van Australian Homemade, Marcel Gerritsen. De sluiting van ‘zijn’ winkel aan de Leidsestraat komt omdat de franchisenemer zich terugtrekt. ‘Hij opent een pannekoekenzaak op het KNSM-eiland ook in Amsterdam. Hij moest een keuze maken.’ Dit schrijft het Financiele Dagblad.

Koffieketen Starbucks maakte eerder dit jaar al bekend dat ze zich zouden vestigen in de binnenstad van Amsterdam. De locatie die toen al genoemd werd, was de Beethovenstraat in het chique Zuid.

Australian Homemade, opgericht door de inmiddels overleden Bart van Elsland (ook de oprichter van Bakker Bart), is sinds 2009 voor de helft in handen van cateraar OSP, dat in handen is van zowel Gerritsen als ondernemer Evert Kersten.

Dik Wessel, groot geworden met bouwbedrijf VolkerWessels, is de andere eigenaar.

Reageer op dit artikel