nieuws

Baantjer-café mediahit na overlijden Piet Römer

Café

De landelijke televisiezenders reden dinsdag af en aan na het overlijden van Piet Römer, bekend van onder andere Baantjer. Café Lowietje in de Amsterdamse Jordaan was hét decor van de bekende politieserie. ‘Natuurlijk zijn we verdrietig, het was een Jordanees.

Baantjer-café mediahit na overlijden Piet Römer

Voor Sylvia en Nico Veenboer verliep de dag volledig anders dan gedacht. Sylvia: ‘Het café was vandaag dicht. Mijn man was toevallig aanwezig, omdat hij met het geluid bezig was. Was dat niet het geval geweest, dan hadden we de telefoon helemaal niet opgenomen.’

‘Voor Piet (rechercheur De Cock met C.O.C.K., red.) voelden de opnames in het café steeds als thuiskomen’, blikt Sylvia terug. ‘Hij was toch een Jordanees. Natuurlijk zijn we verdrietig om zijn overlijden. Het was altijd hartstikke gezellig en ontspannend als ze kwamen filmen.’

Of hun café nu een pleisterplaats wordt voor Baantjer-fans, weten Sylvia en Nico niet. ‘We kregen sowieso al veel bezoek van Belgen, daar draait de serie volop. Er zal in het begin wel wat extra toeloop zijn, maar dat zal vast snel wegebben. In Nederland is de laatste reeks toch alweer zes jaar geleden. We zijn woensdag weer open en verder zien we wel wat er op ons afkomt.’

Reageer op dit artikel