nieuws

‘Bacardi blokkeerde campagne drankmisbruik jongeren

Café

Drankproducent Bacardi heeft twee jaar geleden een campagne tegen alcoholmisbruik onder jongeren tegengehouden. Wim van Dalen, directeur van de Stichting Alcoholpreventie (STAP), bevestigde maandag een artikel met soortgelijke strekking in dagblad Trouw.

‘Bacardi blokkeerde campagne drankmisbruik jongeren

Op de posters van STAP stonden een jongen en meisje van ongeveer 12 jaar. De jongen dronk een blikje Heineken, het meisje nuttigde een Bacardi Breezer. De affiches waarschuwden voor gezondheidsrisico’s door alcoholgebruik.

STAP had de tweeduizend posters gestuurd aan scholen en GGD’s. Bacardi spande een kort geding aan en eiste terugtrekking. Dat kwam er niet omdat STAP zich bereid toonde een oplossing te zoeken.

Reageer op dit artikel