nieuws

Bacardi waarschuwt jeugd tegen Breezer

Café

Een fabrikant die op eigen initiatief jongeren wil waarschuwen tegen het ‘misbruiken’ van zijn producten. Dat is bijzonder. Bacardi Nederland is bereid waarschuwingsteksten op Breezerflesjes te zetten om alcoholmisbruik door jongeren terug te dringen.

Bacardi waarschuwt jeugd tegen Breezer

Verder overweegt het bedrijf de promotie van mixdrankjes in de ban te doen. Algemeen directeur Mark de Witte tot concessies teneinde het overmatige alcoholgebruik van tieners aan te pakken. Hij wil daarbij samenwerken met het ministerie van Volksgezondheid.

Recent zijn honderdduizenden Breezerflesjes van Bacardi voorzien van een leeftijdswaarschuwing. Sinds drie jaar wordt al geen reclame meer gemaakt voor de Breezer. Bacardi laat onderzoeken welke invloed promotieacties hebben op het drinkgedrag van jongeren onder de 16.

Bacardi heeft daarnaast te kennen gegeven met het ministerie te willen praten over een herstart van het Platform Alcohol en Jeugd. De fabrikant hoopt hiermee vergaande maatregelen van de overheid te voorkomen.

Reageer op dit artikel