nieuws

Barcursus voor basisbeginselen barwerk

Café

Om enthousiaste nieuwe barkeepers een kans te geven, heeft Horecagroningen.nl de barcursus bedacht. In een workshop van ongeveer een dag, leren cursisten alle basisbeginselen van het barwerk.

Barcursus voor basisbeginselen barwerk

Zo leren zij onder andere een goed biertje te tappen, fusten te verwisselen en krijgen ze les in drankenkennis. In tegenstelling tot een tapcursus, gaat de barcursus verder. Thema’s als hygiëne, gastvrijheid, tappen/schenken, inzicht, maar ook schoonmaken, komen aan bod. Aan het einde van de dag krijgen de cursisten een kort praktijk en theorie-examen en na afloop krijgen ze een certificaat van deelname toegestuurd.

Eerste cursussen ‘groot succes’

Inmiddels zijn er al twee barcursussen in de stad Groningen geweest. Volgens initiatiefnemer Joris van Berkel van Horecagroningen.nl was dit een groot succes. ‘Ik heb zelf ruim vijftien jaar ervaring in de horeca en weet hoe belangrijk het is om de juiste kennis te hebben. Zonder ervaring is het ontzettend moeilijk om een baan achter de bar te krijgen. Samen met Han Plaggemars die al meer dan tien jaar achter de bar staat en in het door Misset Horeca uitgeroepen beste café van Nederland werkt, geven we onze ervaring door in de vorm van deze workshop.’

Uniek

Ook buiten Groningen kunnen mensen zich opgeven voor de barcursus. Volgens van Berkel is het concept van de barcursus uniek in zijn soort. ‘Er zijn wel bartending workshops in het land, maar die richten zich meer op cocktail shaken en flairtending. Wij richten ons juist op de basis omdat deze erg belangrijk is om een goede barkeeper te kunnen worden.’

Bekijk de video over de barcursus:

Reageer op dit artikel