nieuws

Barjongens maken spannende kalender

Café

Het begon als weddenschap, maar is uitgebloeid tot een heuse kalender. Kars Karssen en Ivar Bartelds, twee mannen uit de Harderwijkse horeca, hadden de weddenschap waarbij de verliezer iets moest doen wat de ander wilde.

Barjongens maken spannende kalender

Ivar verloor en zijn tegenprestatie was dat hij op een erotische foto boven de haard moest komen te hangen. De foto moest gemaakt worden door Heidy Bouw. “Dat praatje ging natuurlijk snel rond en toen men hoorde dat Heidy de foto ging maken wilde iedereen wel”, zeggen Ivar en Kars.

Goed doel

Dat idee groeide uit tot een kalender met horecamannen. “Dat was natuurlijk een leuk idee, maar we wilden er dan wel iets bijzonders mee doen.” Aan de kalender werd een goed doel gekoppeld en dat werd Pink Ribbon. “Daar wilden ze er wel aan mee werken”, aldus de mannen. In de afgelopen weken zijn de foto’s gemaakt door Heidy. “Het zijn hele mooie foto’s geworden. Netjes en grappig. Er is niets te zien, maar toch zijn ze heel spannend”, aldus de fotografe.

Respectvol

“We hebben het bewust heel respectvol gedaan. Iedereen moet de kalender kunnen en willen kopen.” Het maken van de kalender leverde veel grappige reacties op. “Iedereen was eigenlijk enthousiast”, vertelt Heidy.

De kalender is verkrijgbaar bij verschillende horecazaken in de binnenstad van Harderwijk. Hij kost 9,50 euro. Wie in het bezit wil komen van een kalender kan zich bij de horecazaken melden. De zaken zijn te herkennen aan een grote poster.

Reageer op dit artikel