nieuws

Barkeepers krijgen blusles

Café

Medewerkers van cafés en sportkantines kunnen van de brandweer regio Gelderland Midden een bluscursus krijgen. Dit met het oog op het WK voetbal. De medewerkers, veelal barkeepers, zijn uitgenodigd om in brandweerkazernes een training te volgen.

Barkeepers krijgen blusles

Het initiatief moet de medewerkers leren wat te doen als er brand uitbreekt. Ze mogen in een met rook gevulde ruimte lopen, leren hoe ze moeten blussen en krijgen een versnelde Bedrijfs Hulp Verlenerscursus aangeboden.

De brandweer is van oordeel dat barkeepers een belangrijke rol spelen in geval van brand. De brandblussers hangen namelijk achter de bar. “Maar weten de barkeepers wel hoe deze werken en waar de nooduitgangen zijn?”, vraagt Marleen Boekhorst van de regio Gelderland Midden zich af in vakblad Brand & Brandweer.

Om draagvlak te creëren binnen de horeca is een speciale contactgroep preventievoorlichting aangesteld. De voorlichtingsdagen zijn onderdeel van de vierjarige voorlichtingscampagne ‘Waar wacht jij op!”

Reageer op dit artikel