nieuws

Barman Cheers ontslagen door crisis

Café

De Amerikaanse barman Eddy Doyle is ontslagen vanwege de kredietcrisis, Doyle geniet grote bekendheid omdat hij ten voorbeeld stond aan Sam Malone, de barman uit Cheers.

Barman Cheers ontslagen door crisis

De eigenaar van de Cheers-kroeg meldt in de Amerikaanse media dat het een moeilijke beslissing was, maar dat de omzet enorm gekelderd is. Hij kon niet anders.

In Boston is het ontslag hard aangekomen. Een instituut verdwijnt uit de stad en ‘hij is net zo belangrijk als George Washington voor deze stad’, aldus de lokale kranten over de barman die stond voor de slogan ‘where everybody knows your name’.

Doyle zelf krijgt tot het einde van dit jaar doorbetaald. Hij is verrast maar niet boos en denkt erover een boek te publiceren over zijn carrière achter de bar.

Zijn carrière is overigens minder spectaculair dan die van Sam Malone, zijn equivalent op tv. Waar Malone een vrouwenjager was, is Doyle als sinds de jaren zeventig bij dezelfde vrouw. Die hij overigens ook ontmoette in de kroeg.

De bar heette in oorsprong de Bull&Finch en werd door de producers uit een telefoonboek gepikt. De tv-serie leverde in de hoogtijdagen 3.000 gasten per dag op.

Doyle heeft ook meer dan 1 miljoen dollar voor goede doelen opgehaald met zijn bekendheid. Hij werkte sinds 1974 in de Cheers-kroeg.

Reageer op dit artikel