nieuws

Barman één van de meest sexy beroepen

Café

Barmaan staat op de derde plek van de lijst met de meest sexy mannenberoepen. Dat blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

Barman één van de meest sexy beroepen

Piloot is bij uitstek het meest aantrekkelijke mannenberoep, gevolgd door militair en brandweerman of barman. ‘Deze beroepen stralen autoriteit en verantwoordelijkheid uit, klaarblijkelijk zijn de ‘echte’ mannenberoepen het meest sexy.’

Bij vrouwenberoepen zit het iets anders. Daar zijn beroepen als stewardess en model het meest sexy volgens de Nederlanders.

Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl: ‘Het uniform van stewardessen lijkt tot de verbeelding te spreken, bovendien moeten stewardessen altijd verzorgd voor de dag komen. Dit geldt ook voor modellen, die op de tweede plek staan. Opvallend is dat een invloedrijk beroep zoals directrice slecht scoort.’

Reageer op dit artikel