nieuws

Barneveld gedoogt 18 drankketen

Café

Achttien drankketen in de uitgestrekte gemeente Barneveld krijgen een gedoogbeschikking van de gemeente. Drie van de achttien keten moeten binnen een jaar een ander onderkomen hebben gevonden.

Barneveld gedoogt 18 drankketen

Dat hebben B en W van Barneveld dinsdag besloten. De achttien keten moeten voldoen aan de veiligheidseisen die de gemeente eerder opstelde. Zo zijn er onder meer strikte regels over het drankgebruik, dat in de keten nogal eens uit de hand loopt.

De gemeente telde dit najaar 29 drankhonken in het buitengebied. Die zijn allemaal aangeschreven dat zij een gedoogbeschikking moesten aanvragen. Drie keten bleken niet meer te bestaan. Van acht keten is ook na herhaald aandringen niets vernomen. Daartegen wordt nu opgetreden, aldus een gemeentelijke zegsman.

Reageer op dit artikel