nieuws

Bauer bezorgt horeca kopzorgen

Café

De poliep op de stembanden van zanger Frans Bauer kost de horeca rondom het Ahoy in Rotterdam bakken met geld. Bauer zegde, evenals collega Rene Froger, noodgedwongen de in december geplande concerten af vanwege gezondheidproblemen. Voor de horeca rondom Ahoy rest slechts kopzorgen.

Bauer bezorgt horeca kopzorgen

Na het afzeggen van de geplande vijftien concerten van Bauer, gevolgd door het afgelasten van de optredens van Froger, ging Ahoy op zoek naar een alternatief. Deze werd niet gevonden, met als gevolg dat de horeca rondom het Rotterdamse evenementenpaleis het in december rustig heeft. De schade voor de horeca wordt geschat op duizenden euro’s.

Bauer-menu
Zo stelde restaurant Montmatre speciaal een Frans Bauer-menu samen voor concertgasten die voor het optreden een maaltijd willen nuttigen. ‘Speciaal in dat menu was een bijzonder likeurtje om de Bauerfans alvast in de stemming te laten komen. Die likeur blijft in de kast, totdat Bauer in het voorjaar weer alsnog komt’, aldus horecaondernemer Michel Borremans van Montmatre in het AD.

Kerstcircus
Grote concerten hebben doorgaans een flinke positieve werking op de horeca. Zo wordt de omzet van de Arnhemse horeca tijdens de concerten van Marco Borsato geschat op 6 miljoen euro. Voor de horeca rondom het Ahoy rest dit jaar alleen nog het kerstcircus.

Reageer op dit artikel