nieuws

Bavaria babes’ opgepakt in Johannesburg

Café

De 36 ‘Bavaria babes’ die in hun opvallende oranje jurkjes op de tribune zaten bij Nederland-Denemarken zijn kort na het duel opgepakt. Dit omdat ze de fanzone betraden en daarmee een van de officiële sponsors, het Amerikaanse biermerk Budweiser, in het vaarwater zouden zitten.

Bavaria babes’ opgepakt in Johannesburg

De wereldvoetbalbond FIFA besloot tot het oppakken van de ‘Bavaria babes’. Bavaria-directeur Peer Swinkels is verbaasd over de actie van de FIFA.

‘Er staat niet eens een merk op die jurkjes, dus wat doen we verkeerd? Sinds wanneer bestaat er een kledingvoorschrift tijdens wedstrijden?’, vraagt Swinkels zich af in De Telegraaf.

De meeste dames werden maandagavond weer vrijgelaten. Ze zijn afkomstig uit Johannesburg en ingehuurd door Bavaria. Twee Nederlandse dames zaten dinsdagochtend nog vast.

De ‘Bavaria babes’ trokken eerder de aandacht tijdens oefenduels van Oranje in aanloop naar het WK. Heineken, sponsor van de KNVB, deed daarop een verzoek aan SBS om de dames niet meer in beeld te brengen en de voorkeur te geven voor toeschouwers met een ‘pletterpet’ van Heineken.

Reageer op dit artikel