nieuws

Bavaria bij bierboete naar rechter

Café

Bavaria stapt naar de rechter wanneer het door de Europese Commissie wordt beboet voor het maken van prijsafspraken. Dat laat een woedende Bavaria-directeur Peer Swinkels weten. ‘Het is een schande.

Bavaria bij bierboete naar rechter

Swinkels reageert op berichten over boetes die de Europese Commissie woensdag 18 april gaat opleggen aan de grote bierbrouwers Heineken, Grolsch, InBev en Bavaria. De EC zegt na zeven jaar onderzoek voldoende bewijs te hebben dat er afspraken zijn gemaakt over bierprijzen en het verdelen van consumentenmarkten.

Boos

De Bavaria-topman is boos. ‘Het is een schande hoe dit naar de pers is gespeeld. Door de notitie te lekken wordt voorkomen dat wij kunnen reageren. Zo ontstaat het beeld dat brouwers prijsafspraken zouden hebben gemaakt. Wij hebben geen regels overtreden’, aldus Schwinkels tegenover het ANP.

Swinkels zei dat als Bavaria op een of andere manier wordt veroordeeld, het Brabantse bierbedrijf naar de rechter stapt. Dat wordt dan het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Swinkels: ‘Dit is geen normale rechtsgang. Wij hebben van de Europese Commissie ook niets gehoord’.

1993-1996

De zaak speelt sinds het voorjaar van 2000. Er werden destijds invallen gedaan bij Heineken, Carlsberg en andere brouwers. De Europese Commissie verdenkt de bedrijven ervan dat zij afspraken hebben om niet intensief actief te zijn op elkaar thuismarkten. Het antikartelonderzoek spitste zich toe op de periode van 1993 tot en met 1996.

Zie ook:

Heineken verwacht santie van EC

Reageer op dit artikel