nieuws

Bavaria in Amsterdam: guerrillacafé in ‘homostraat

Café

Bavaria prijkt nog niet op veel gevels in Amsterdam. De Brabantse bierbrouwer is echter van zins om stevige voet aan de grond te krijgen in de hoofdstad. Daar helpt een ludiek initiatief in dé uitgaansstraat voor homo’s in Amsterdam, de Reguliersdwarsstraat, vast bij.

Bavaria in Amsterdam: guerrillacafé in ‘homostraat

Bavaria vult het gat op dat met de sluiting van de bekende club Havana aan de Reguliersdwarsstraat is ontstaan. Het pand op nummer 19 is de komende twee maanden gesloten en de brouwer stelt de locatie gedurende die periode beschikbaar aan ‘creatief Amsterdam’.

In de overgang tussen de oude en nieuwe eigenaar heeft de Brabantse bierbrouwer zich bij de vastgoedeigenaar als opzichter aangemeld. ‘Het dichtgetimmerde pand aan de Reguliersdwarsstraat zal de komende 8 weken het decor zijn voor toonaangevende creatieve organisaties op het gebied van muziek en kunst’, meldt Bavaria aan Misset Horeca. De locatie gaat, heel toepasselijk, 19 heten.

Vrijdag 17 februari verzorgen PUP Amsterdam en Hendrikus de aftrap. Daarna nemen de organisaties Vage Gasten, Cirque Excentrique, Sffrmkrs, Plak, Berlin Underground, The Ponytails en RAUW het stokje over. Zij ‘hosten’ op gezette data en tijden hun eigen feesten. ‘Niet typisch gay’, meldt Bavaria desgevraagd.

‘Met de tijdelijke opening van 19 geven we verschillende Amsterdamse initiatieven een podium om de veelbesproken Reguliersdwarsstraat weer een positieve boost te geven’, licht Bavaria-directeur Peer Swinkels toe. ‘Wij zijn altijd op zoek naar verrassende combinaties waarmee we het verschil kunnen maken. Deze locatie in combinatie met de kwalitatieve invulling ervan is absoluut een bijzondere aanwinst voor het Amsterdamse nachtleven.’

In de 8 weken dat Bavaria als ‘opzichter’ optreedt zal er gewerkt worden met flesjes Bavaria. Daarna zal er in de nieuwe horecabestemming ook ‘Brabants’ bier geschonken worden. Voorheen kwam er Heineken uit de tap.

Reageer op dit artikel