nieuws

Bedreigingen rookcafé De Kachel

Café

De eigenaren van café De Kachel in Groningen, recent door de rechtbank veroordeeld voor het negeren van het rookverbod, zijn met de dood bedreigd. De eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in behandeling heeft.

Bedreigingen rookcafé De Kachel

HierMagHetWel.nl meldt dat De Kachel bedreigingen ontvangt per mail, post en in het gastenboek op de site. Het gaat om het dreigen met fysiek geweld, om het in brand steken van het café en zelfs om doodsbedreigingen.

Eigenaar Ronald Sannes spreekt van een verontrustende situatie. ‘Ik ben zelf niet bang, maar mijn ouders maken zich grote zorgen’, aldus Sannes op HierMagHetWel.nl. Sannes heeft ondanks de bedreigingen geen extra beveiliging ingeschakeld.

De bedreigingen zijn geuit sinds de uitspraak van de rechter in de rookrechtszaak op 20 februari en komen uit de hoek van voorstanders van het rookverbod. De Groningse rechtsbank veroordeelde de eigenaren voor 1.200 euro boete en een maand sluiting, wanneer het café weer in overtreding is.

Reageer op dit artikel