nieuws

Bejaarde stamgast verjaagt overvaller

Café

Een overval op café Hans en Grietje aan de Spiegelgracht in Amsterdam is mislukt door succesvol ingrijpen van een stamgast. Een 72-jarige vaste bezoeker van het horecabedrijf wist met een militaire truc het wapen van de overvaller te ontfutselen. De rover sloeg vervolgens op de vlucht.

Bejaarde stamgast verjaagt overvaller

Dat meldt De Telegraaf. Rond het middaguur werd café Hans en Grietje gisteren opgeschrikt door de binnenkomst van een overvaller. De man bedreigde met een vuurwapen het personeel en een paar aanwezige gasten.

Nepwapen

Een 72-jarige vaste gast overmeesterde de overvaller en sloeg het wapen uit zijn hand. De gast op leeftijd had ooit in militaire dienst een truc geleerd om overvallers te overmeesteren. De overvaller ging er vandoor en is tot dusver nog niet aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de overvaller een nepwapen gebruikte.

Heldendaad

Een medewerker van het café noemt het optreden van de vaste gast een heldendaad. ‘Later is hij wel geschrokken van zijn actie, want hij vond dat hij ons en zichzelf in gevaar had gebracht. Nou, ik vind het een heldendaad. Hij heeft zeker een flesje whisky verdiend’, aldus de medewerker in De Telegraaf.

Zie ook:

Hoofdrol horeca bij reeks overvallen

Reageer op dit artikel