nieuws

Belgen: goede koffie bij Café Dante Amsterdam

Café

Het Laatste Nieuws toont een soort top-5 van koffiehuizen in populaire vakantiebestemmingen, die Belgische koffieliefhebbers niet mogen missen. Op nummer twee vinden we Café Dante in Amsterdam.

Belgen: goede koffie bij Café Dante Amsterdam

Belgen drinken gemiddeld 2,5 kop koffie per dag, schrijft de krant. ‘Een vakantie zonder het vertrouwde bakje troost is voor velen zo goed als ondenkbaar.’

Italië

Het zal niet verbazen dat de nummer één van de lijst een Italiaans etablissement is: Piazza San Marco in Florence. ‘Nergens in Europa worden bartenders zo gerespecteerd als in Italië. Een bezoek aan Piazza San Marco verklaart al gauw waarom. Hier is espresso maken een échte kunst. Interessant is dat de Piazza San Marco het eerste café in Italië was dat koffie serveerde.’

Café Dante

Over Café Dante schrijft de krant: ‘Amsterdam is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. In het art deco Café Dante in de Spuistraat 360 kun je niet alleen van een heerlijk kopje koffie genieten, maar ook van de kunstwerken in de galerie van het café. ’s Avonds gaat de muziek een toontje hoger en wordt het hippe koffiehuis omgetoverd tot een trendy bar.’

4, 5 en 6

Op nummer drie staat Café Commercial in Madrid, Les Deux Magots in Parijs is nummer vier op de HLN-lijst en als vijfde eindigt Café Gerbeaud in Boedapest.

Reageer op dit artikel