nieuws

België gedoogt roken niet langer

Café

Het rookverbod in België wordt vanaf nu streng gehandhaafd. Dit heeft het Belgisch ministerie van Volksgezondheid laten weten. Vanaf nu wordt streng opgetreden tegen eetcafés die het rookverbod negeren.

België gedoogt roken niet langer

Voor eetcafés bij onze Zuiderburen geld sinds drie maanden een rookverbod. Diegene die dat nu nog niet naleeft, wordt gestraft.

In België gaat in juli 2014 het algemeen rookverbod in. In restaurants geldt dat rookverbod al enkele jaren en sinds januari 2010 mag er ook niet meer gerookt worden in cafés en brasserieën waar eten geserveerd wordt, behalve in een aparte rookkamer.

Informatie rookverbod

Volksgezondheid ging in de eerste drie maanden van 2010 langs bij 8.000 tot 9.000 eetcafés. Bedoeling was niet zozeer om te straffen, maar vooral om te informeren en te sensibiliseren. Nu verandert dat.

‘Na drie maanden moet het rookverbod in eetcafés nu toch wel voldoende bekend zijn. Een sticker te weinig kan nog door de beugel, maar wie nog ostentatief asbakken op de toog zet, hoeft op geen genade meer te rekenen’, zegt Paul Vandenmeerssche van Volksgezondheid.

Reageer op dit artikel