nieuws

België: ‘Rookverbod doet omzet horeca stijgen

Café

Het rookverbod heeft tot nu toe in België geen negatieve gevolgen gehad voor de omzet van cafés en restaurants. De omzet is in de periode dat er al een gedeeltelijk rookverbod was, in België ieder jaar gestegen met tussen de 2,4 en de 6,2 procent.

België: ‘Rookverbod doet omzet horeca stijgen

Dat zeiden Paul Van den Meerssche en Mathieu Capouet van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in de Kamercommissie Volksgezondheid. Daar werd een overzicht gepresenteerd hoe de Belgische overheid het totale rookverbod in alle cafés – dat op 1 juli ingaat – zal controleren.

‘De stijging geldt zowel voor cafés als restaurants. Ook in het buitenland steeg de omzet van de horeca na het rookverbod,’aldus de heren. In België zijn nu nog zo’n 6.500 cafés waar nog gerookt mag worden.

Er zullen 15.000 controle plaatsvinden. De eerste keer komen horecaondernemers nog weg met een waarschuwing. Volgt er na-controle en het rookverbod wordt weer overtreden, dan volgt een boete.

Reageer op dit artikel