Belgisch bierrestaurant bijna de beste van de wereld

Belgisch bierrestaurant bijna de beste van de wereld

Een Belgisch bierrestaurant staat op nummer twee in de titelstrijd Beste Bierrestaurant van de Wereld.' Het moest alleen de Amerikaan Ebenezer Kezar's Pub&Restaurant voor laten gaan. Deze kroeg mag zich voor de derde keer op rij beste bierrestaurant noemen.

De Belg De Heeren van Liedekercke werd tweede, brons ging naar het Italiaanse Bir&Fud in Rome. De ranglijst is de uitkomst van de RateBeer Awards 2010.

De chef-kok van De Heeren van Liedekercke, Tom de Four, kookt veel met oude geuze en lambik bieren. Bij de nummer twee van de wereld worden deze bieren vaak bij gerechten geserveerd, maar ook verwerkt in de menukaart.

Ook bij de twee driesterrenrestaurants in België, Karmeliet en Hof van Cleve, staat oude geuze op het menu.

Bier

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.