nieuws

BEM blij met uitspraak Minister Ter Horst

Café

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM!) zegt verheugd te zijn dat Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken tijdens het debat over hokken en keten heeft aangegeven dat de bouwregels te allen tijde gerespecteerd dienen te worden.

BEM blij met uitspraak Minister Ter Horst

‘Met dat formele standpunt worden 95 procent van de illegale bierketen opgedoekt’, zegt Arjan Hogervorst, directeur van BEM!.

Hogervorst: ‘Nu zowel de ruimtelijke als de bouwregelgeving illegale zuipketen niet toestaat, bevestigd door de rechtbank Zutphen, bevestigd door de Raad van State en nu weer bevestigd door de Minister van Binnenlandse Zaken, zie ik het einde van de illegale onderkomens met rasse streden dichterbij komen’.

Volgens Hogervorst is dat op meerdere fronten goed nieuws voor de reguliere horeca ‘want ook de aanzuigende werking van het illegaal roken in de zuipketen komt dan resoluut tot een einde’.

Minister Ter Horst gaf op 16 april uitleg in een debat over hokken en keten. Ze stelde onder meer dat gemeenten die drankmisbruik voor jongeren aanpakken, vermeld kunnen worden op de website www.waarstaatjegemeente.nl. Voor een zwarte lijst met gemeenten dien niets doen om illegale zuipketen tegen te gaan, voelt ze niets.

Reageer op dit artikel