nieuws

BEM! heeft vrede met uitspraak zuipketen

Café

Ook de BEM! heeft vrede met de uitspraak van de Raad van State over de zuipkeet in Zwartewaterland. ‘We hebben deze procedure gevoerd om meer duidelijkheid te krijgen wat de wet precies onder een horecabedrijf verstaat.

BEM! heeft vrede met uitspraak zuipketen

Volgens directeur Michael van Ewijk is dat nu duidelijk. ‘De Raad van State heeft nu besloten dat het geen horecabedrijf is. Het is een kwestie van afbakenen.’

Aanleiding van zijn uitspraken tegenover MissetHoreca.nl is de uitspraak die de rechter deed over de Zuipkeet in Zwartewaterland. Die is door de rechter bestempeld als huiskeet, en hoeft dus niet bestreden te worden.

Als handleiding gebruikte de BEM! de handleiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar die bracht nogal wat verwarring met zich mee.

‘Wij vonden dat de Blokhut een buurtkeet was, en ook het ministerie zegt dat buurtketen niet wenselijk zijn. De Raad van State besloot dat het een huiskamerkeet was. Ik ben het daar niet pertinent mee oneens. Er waren argumenten voor ons standpunt, maar er is ook wat te zeggen voor wat de Raad van State hier zegt.’

Blij is hij vanwege de duidelijkheid is gekomen. ‘De Raad van State heeft een grens gelegd, maar we moeten wel per geval blijven kijken. Het is fijn dat er nu wat meer duidelijkheid is. Als die onduidelijkheid blijft bestaan, krijg je heel veel irritatie vanuit horeca en gemeente.’

Reageer op dit artikel