nieuws

BEM staakt strijd tegen hokken in Westland

Café

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) is na een lang gevecht gestopt met de strijd tegen zuipketen in het Westland bij Den Haag. BEM staakt de strijd op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de lokale KHN-afdeling Westland.

BEM staakt strijd tegen hokken in Westland

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het begraven van de strijdbijl is bekendgemaakt door burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland. Het BEM heeft het bericht bevestigd.

De verzoening volgt na een lange strijd tussen horecawaakhond BEM en de gemeente over drankhokken voor jongeren. De gemeente en de lokale horeca zijn beide tevreden, meldt het Algemeen Dagblad.

De gemeente gaat zich richten op commerciële hokken. Deze krijgen na de zomer gele of rode kaarten. Hokken van vriendengroepen worden ongemoeid gelaten.

In ruil daarvoor krijgt de horeca meer ruimte zich te ontplooien. Horecaondernemers krijgen ruimere mogelijkheden voor terrassen en openingstijden. Daarnaast is de gemeente voornemens een specifiek horecaloket te openen.

Op de vraag of BEM zich kan vinden in het akkoord tussen KHN en de gemeente antwoordt BEM-directeur Arjan Hogervorst als volgt: ‘Ja en nee. De hokken lijken slecht vindbaar te zijn. Als ze slecht te vinden zijn, dan is het antwoord ja. Als ze wel te vinden zijn maar de afdeling wil niet dat een advocaat voor hen optreedt, dan kan dat maar is het een nee’.

Hogervorst vervolgt: ‘Wij worden ook maar gestuurd. Op voorwaarde dat de gemeente nu eindelijk eens doorpakt met de strijd tegen de hokken, houdt de afdeling BEM! uit de nek van de gemeente. Dat is de afspraak. Wij blijven echter waakzaam en als de afdeling genoeg krijgt van slap bestuurlijk gedrag, dan komen wij weer in actie’.

Hogervorst laat verder weten dat er geen sprake is van een koerswijziging. ‘Wij blijven keihard doorvechten tegen die illegaliteit’.

Reageer op dit artikel