nieuws

BEM: ‘steek geld in legale jeugdonderkomens

Café

Gemeenten kunnen het geld dat ze gebruiken voor controles, afspraken en beleidsstukken rondom zuipketen beter gebruiken om te steken in legale onderkomens voor jeugd. Dat adviseert Bureau Eerlijke Medediging (BEM) is een reactie op een actueel zuipkeetconflict in de gemeente Zwartewaterland.

BEM: ‘steek geld in legale jeugdonderkomens

Al geruime tijd woedt er een strijd tussen de gemeente Zwartewaterland en de BEM over jongerenkeet de Blokhut in Zwartsluis. Gisteren heeft de gemeente laten weten niet in te gaan op de eis van BEM om de Blokhut te sluiten. Daarmee wordt de juridische strijd voortgezet.

In een uitgebreide toelichting wijst Arjan Hogervorst van BEM op het feit dat de strijd veel tijd en geld kost, en dat het geld beter gebruik kan worden om direct iets voor de lokale jongeren te doen.

‘Het wrange is dat het hele circus rondom het keetbeleid ook klauwen met geld kost. Gebruik dat geld nou toch eens voor alternatieve legale onderkomens, zou ik zo zeggen, en stel een horizon van twee jaar om alle keten uiteindelijk opgeruimd te hebben opdat het vlekkeloos in elkaar over gaat. Pas dan ben je goed bezig’, aldus Hogervorst.

BEM laat weten de aangekondigde zaak bij de Raad van State rondom de Blokhut met vertrouwen tegemoet te zien.

Reageer op dit artikel