nieuws

BEM waarschuwt voor bingoplan Hirsch Ballin

Café

Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) waarschuwt voor verregaande gevolgen bij massale bingoactiviteiten bij sportclubs en muziekverenigingen. De BEM reageert daarmee op het plan van minister Hirsch Ballin om bingo’s in sportkantines toe te staan.

BEM waarschuwt voor bingoplan Hirsch Ballin

Directeur Arjan Hogervorst van BEM stelt desgevraagd dat de huidige fiscale kantineregeling volledig op de schop kan, wanneer de minister zijn plan doorvoert.

‘Sportkantines verspelen dan de kantineregeling’, stelt Hogervorst. ‘Het bestemmingsplan leent zich ook niet voor dergelijke commerciële activiteiten en de van beperkende voorschriften voorziene drank- en horecavergunningen van de sportinstellingen staan dit gebruik eveneens niet toe. Er mag namelijk alleen rondom sportieve activiteiten geschonken worden’.

De Telegraaf meldde vanochtend op basis van bronnen rondom de minister dat Hirsch Ballin voornemens is om bingo’s van sportclubs en muziekverenigingen toe te staan. Dit om illegale bingo’s tegen te gaan.

Uit een nog vertrouwelijk rapport blijkt dat ruim 200.000 mensen illegaal aan bingo doet. De minister ziet niets in een permanent bingoaanbod vanwege de kans op bingoverslaving.

Reageer op dit artikel