nieuws

BEM wint lange strijd tegen partyschuur

Café

Het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) meldt een trotse overwinning op de gemeente Voorst in de langlopende strijd tegen de partyschuur van Willy Gooiker uit Wilp. De Zutphense rechter besloot dat de partyschuur op slot moet.

BEM wint lange strijd tegen partyschuur

Het BEM daagde de gemeente Voorst tot vijf keer toe voor de rechter om de partyschuur gesloten te rechten. ‘Op dit moment is het 1-0 voor het BEM’, zo laat wethouder Jan van Muijden van Voorst weten in de regionale krant BN/DeStem.

Van Muijden denkt na over een tegenzet. Van Muijden: ‘Ik moet eerst met onze juridisch adviseurs overleggen over de mogelijkheden die er zijn. Dit gedoe kost als gemeente klauwen met geld. Je moet je afvragen of het zinvol is om op deze manier door te gaan. Ik heb geen zin om aan een dood paard te trekken’.

De nieuwe wethouder uit het plan dat er landelijk iets geregeld moet worden om dit soort initiatieven op het platteland mogelijk te maken. ‘Er zijn meer gemeenten die met hetzelfde probleem kampen. Ik ben tegen oneerlijke concurrentie, maar voor mij staat ook vast dat wie bij Gooiker een feestje houdt, dat sowieso niet in de reguliere horeca doet. Dus dat bezwaar van concurrentie zie ik niet.’

Reageer op dit artikel