nieuws

Bem wint zaak Friese drankketen

Café

BEM – Bureau Eerlijke Mededinging – heeft een overwinning geboekt op Friese drankketen in de Friese gemeente Wymbritseradiel. De rechter oordeelde dat er in de honken niet mag worden gedronken.

Bem wint zaak Friese drankketen

Wymbritseradiel gaat in hoger beroep tegen het bierverbod voor de achttien jeugdketen in de gemeente. De gemeente zelf is furieus en vindt dat groot onrecht wordt gedaan aan de voorbeeldige samenwerking tussen alle betrokken partijen om jongeren op verantwoorde wijze van een eigen ontmoetingsplaats te voorzien. De gemeente heeft zelf in het verleden twee keten gesloten die regelmatig voor overlast zorgden.

Bureau Eerlijke Mededinging spande een zaak aan namens Koninklijke Horeca Nederland. Die vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie met reguliere horecabedrijven.

Volgens de gemeente worden de caravans en keten uitsluitend bezocht door vriendengroepen. De keten worden gedoogd op voorwaarde dat er geen sterke drank wordt geschonken en er slechts een beperkte voorraad bier aanwezig is.

Bem is ook van plan andere Friese gemeenten te gaan dagen.

Reageer op dit artikel