nieuws

Bendes leveren zwart bier aan cafés

Café

Criminele bendes houden zich op grote schaal bezig met het leveren van zwart bier aan Belgische cafés. In het holst van de nacht leveren de malafide leveranciers in onopvallende huurbusjes vaten bier aan de Belgische kroegen. Cafés werken gewillig mee aan de zwendel.

Bendes leveren zwart bier aan cafés

Dat meldt De Volkskrant. Malafide leveranciers kopen het bier in bij de achthonderd Belgische drankenhandels en verkopen het zwart door aan horecagelegenheden. Cafébazen krijgen geen officiële rekening en betalen dus geen BTW. De kroegen kunnen zo bier onder marktprijs verkopen.

Inmiddels zou een kwart van de cafés in Brussel werken met deze malafide leveranciers. Ook in Charleroi, Antwerpen en Leuven, waar het hoofdkantoor van InBev zetelt, zijn de huurbusjes gesignaleerd bij kroegen. Vooral criminele bendes zouden deze markt steeds interessanter vinden.

Al lange tijd klagen caféhouders over alsmaar stijgende bierprijzen. Zo verhoogde InBev twee keer in het jaar de prijzen. Veel kroegen zoeken naar goedkopere alternatieven. Al lijkt het gekozen alternatief met zwart bier geen gelukkige oplossing.

Reageer op dit artikel