nieuws

Berkelland wil café droogleggen

Café

De gemeente Berkelland wil café De Krekel in Eibergen droogleggen. De kroegbaas moet van het college van B en W onmiddelijk de tap sluiten en alle alcoholische dranken en gokautomaten uit het café verwijderen omdat hij niet over de benodigde papieren beschikt.

Berkelland wil café droogleggen

Bij een controle op de brandveiligheid in juli 2007 constateerde de gemeente dat De Krekel niet over een geldige drank- en horecavergunning, vergunning voor speelautomaten en terrasvergunning beschikt. De ambtenaren verzochten de eigenaar om zo snel mogelijk deze vergunningen aan te vragen.

In oktober, november en december heeft de gemeente Berkelland het café meermaals verzocht om alsnog de vergunningen te regelen. Maar volgens burgemeester Hein Bloemen is dat nog steeds niet gebeurd en is de maat nu vol.

‘Onzin’, zegt kroegbaas Jaap Kragt, die samen met zijn vriendin Jhaenine van Workum, café De Krekel exploiteert. ‘Ik heb die formulieren tot twee keer toe bij de gemeente Berkelland ingediend. Ze hebben zelf de papieren kwijt gemaakt en proberen nu ons de schuld in de schoenen te schuiven. Ik heb in december al naar de gemeente gebeld, dat ik daar niet van gediend ben en dat ik excuses eis’, zegt hij in Tubantia.

Volgens burgemeester Bloemen is het een ‘welles-nietes’ spelletje aan het worden. ‘Daar kunnen we niet eeuwig mee doorgaan, we grijpen nu in.’ Berkelland stuurde een dwangbevel naar De Krekel en heeft de politie en Voedsel en Waren Autoriteit ook op de hoogte gebracht.

Volgens Kragt is er geen sprake van dat zijn café de tap zal sluiten. ‘Berkelland heeft al eerder steken laten vallen. Ik zat hiervoor op café De Lindeboom, ik wacht nu nog steeds op de aangevraagde vergunning.’

Reageer op dit artikel