nieuws

Berkenbosch moet panden ontruimen

Café

De bekende horecafamilie Berkenbosch uit Winschoten moet binnen veertien dagen vijf horecapanden in de Groningse stad ontruimen. Dat heeft de rechter in een kort geding besloten. De zaak was aangespannen door de Fortisbank, eigenaar van de panden.

Berkenbosch moet panden ontruimen

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Volgens Fortis is de familie Berkenbosch niet de rechtmatige huurder, omdat er geen rechtsgeldige huurcontracten bestaan. Daarnaast is er al enige tijd geen huur betaald. Door de winst van Fortis in het kort geding moet de familie Berkenbosch ruim 180.000 euro aan achterstallige huur betalen.

Onder de te ontruimen zaken bevindt zich de bekende regionale discotheek Night Fever. Deze zaak kwam begin deze eeuw in handen van Berkenbosch, die de disco op naam van zijn vrouw zette. Omdat niet aan de bij Fortis afgesloten hypotheek werd voldaan, zette Fortis het bedrijf te koop. Aangezien niemand het bedrijf wilde hebben, eigende Fortis vervolgens de zaak aan zichzelf toe.

De familie Berkenbosch kan nog bezwaar aantekenen tegen het vonnis bij het gerechthof in Leeuwarden. Het is nog niet bekend of daarvan gebruik wordt gemaakt. Ondernemer Jan Berkenbosch kwam half mei in het nieuws na berichten in de regionale pers over mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Reageer op dit artikel