nieuws

Beste barista ter wereld blijft bij Viva Espresso

Café

Wereld Kampioen Barista, Alejandro Mendez uit El Salvador, denkt nog niet aan een vertrek nu hij vol in de schijnwerpers staat na zijn wereldtitel eerder dit jaar. De beste koffiezetter ter wereld zegt voorlopig nog goed te zitten bij zijn werkgever, koffieketen Viva Espresso.

Beste barista ter wereld blijft bij Viva Espresso

Dat zegt Mendez in een exclusief interview voor de koffiespecial van Misset Horeca.

‘Ik werk nog steeds voor Viva Espresso in mijn eigen land. Ze hebben me alle kennis van koffie bijgebracht en me de kans gegeven me te ontwikkelen. Bij Viva Espresso zijn we één grote familie. Het is de bekendste en grootste koffieketen van El Salvador en we timmeren flink aan de weg. Dus voorlopig zit ik nog goed bij mijn werkgever’, aldus Mendez.

Mendez bleek dit jaar de beste tijdens het WK Barista in Colombia. Tijdens het kampioenschap werd de Nederlander Yakup Yadin negende. Opdracht was om vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier specialties te maken in vijftien minuten en onder begeleiding van muziek.

Lees het complete interview met Mendez in de special Koffie & Thee van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel