nieuws

Bestuur Buma/Stemra onvoldoende transparant

Café

Café-eigenaar en muzikant Henk Westbroek vindt het bestuur van Buma/Stemra onvoldoende transparant. De eigenaar van het Utrechtse café Stairway to Heaven en zelf bestuurslid van de auteursrechtenorganisatie zegt dat er een gebrek is aan extern toezicht op het reilen en zeilen binnen de organisatie.

Bestuur Buma/Stemra onvoldoende transparant

Westbroek doet zijn uitspraak in De Volkskrant en wordt in zijn commentaar vergezeld door medebestuurslid Hans Kosterman.

Volgens Westbroek bestaat er binnen het bestuur van Buma/Stemra een zogenaamd binnenbestuur en buitenbestuur. Het binnenbestuur zou volgens Westbroek nauw contact hebben met de directie en over van alles op de hoogte zijn.

‘Alles wat zij te horen krijgen, krijgt het stempel vertrouwelijk of geheim. De overige bestuursleden vormen het buitenbestuur en die zijn van vrijwel niets op de hoogte’, aldus een kritische Westbroek in De Volkskrant.

Als voorbeeld noemt Westbroek het salaris van de directeur. Westbroek: ‘ Toen wij over een nieuwe directeur stemden en wilden weten wat die ging verdienen, mochten we dat niet weten’.

Een woordvoerder van Buma/Stemra wilde in hetzelfde artikel niet ingaan op de kritiek.

Reageer op dit artikel