nieuws

Betalen met mobieltje wordt terrastrend 2012

Café

Betalen zonder cash op zak is populair geworden nu pinnen ook voor kleine bedragen wordt gepromoot. Een nieuwe generatie gasten pint zelfs niet meer, maar betaalt met de smartphone. Het belooft op het gebied van apparatuur dé terrastrend van 2012 (en erna) te worden.

Betalen met mobieltje wordt terrastrend 2012

De populariteit van de smartphone en apps blijft toenemen. Eén van de nieuwste functionaliteiten is dat er ook mee kan worden betaald. Niet via een app, maar met de telefoon zelf. Al dit voorjaar wordt de sprong naar de horeca gemaakt, verwachten leveranciers van kassasystemen.

‘Zeker op plaatsen waar de trendsetters komen, zullen ondernemers anticiperen op de vraag om per smartphone te betalen. En omdat dit sexy is voor een jon-ger publiek kan het zomaar een grote impuls krijgen’, denkt Bjorn Nijhuis van Eijsink Afrekensystemen. ‘Ik raad ondernemers dan ook zeker aan hierop te anticiperen.’

Om te kunnen betalen met de smartphone heeft de ondernemer wel een speciale lezer nodig. Daarnaast moet bij de bank een account worden aan-gemaakt en – natuurlijk – de kassa geschikt zijn. Om met de smartphone te betalen, moet deze voorzien zijn van een sticker met speciale chip. Volgens Nijhuis is met name de Rabobank bezig deze stickers uit te delen.

Reageer op dit artikel