nieuws

Beter terrasweer op komst

Café

Na het koude weer van afgelopen weekend, komt er met het officiële begin van de zomer vandaag, ook betere terrasweer aan. Niet alleen de komende week wordt het beter, het KNMI denkt dat er een ‘reële’ kans is dat het deze zomer warmer wordt dan normaal.

Beter terrasweer op komst

De temperaturen gaan later deze week al lekker omhoog wat goed terrasweer inluidt. Na vandaag schiet de temperatuur omhoog. Het kwik loopt geleidelijk op, tot zo’n 28 graden aan het einde van de week. Daarna houdt het warme weer aan.

In het weekend zijn zelfs tropische waarden van dertig graden of meer haalbaar. Tot het begin van volgende week zijn de vooruitzichten ideaal zomers.

Dat er dit jaar een goede kans bestaat dat het warmer wordt dan in voorgaande jaren, is volgens het KNMI te wijten aan de opwarming van de aarde. Toch kunnen de deskundigen niet voorspellen of het daadwerkelijk warmer wordt, dat is afhankelijk van de wind.

Reageer op dit artikel