nieuws

Bezoeker strandfeest komt om bij vechtpartij (+video)

Café

Een 19-jarige jongen uit Rotterdam is zaterdagnacht omgekomen op het strand van Hoek van Holland, toen daar tijdens het dance-evenement Sunset Grooves een grote vechtpartij uitbrak. Zes andere mensen raakten gewond. Dat heeft de politie laten weten.

Bezoeker strandfeest komt om bij vechtpartij (+video)

De politie heeft na de vechtpartij drie mensen aangehouden. Wat de arrestanten ten laste wordt gelegd is nog onduidelijk.

Rond 23.30 uur klonken schoten op het terrein van het gratis toegankelijke Sunset Grooves, aldus een woordvoerder van de politie. Tientallen agenten gingen het strand op en troffen daar mensen met schotwonden aan. De problemen op het strandfeest verergerden snel doordat een grote menigte zich tegen de politie keerde. Agenten voelden zich dusdanig bedreigd, dat ze waarschuwingsschoten hebben gelost en een bezoeker gericht hebben neergeschoten. Zijn toestand is niet levensbedreigend, aldus de woordvoerder.

Strandfeest

Volgens de politie waren te veel bezoekers op het strandfeest aanwezig. Er was een vergunning verleend voor 15.000 bezoekers, maar het waren er veel meer, aldus de politie.

‘Verschrikkelijk’, noemt een woordvoerder van Tridee, de organisator van Sunset Grooves, het incident dat zich heeft afgespeeld op strand Hoek van Holland. Dat het op het evenemententerrein te druk was spreekt de woordvoerder tegen. ,,Op het terrein waren niet te veel mensen. Er waren nog wel veel mensen onderweg. Maar die hebben we geadviseerd om niet meer te komen”, aldus de woordvoerder.

Videoverslag van RTV Rijnmond

Video van een bezoeker

Reageer op dit artikel