nieuws

Bezuinigingen niet opvangen met horeca-activiteiten

Café

Exploitatietekorten van sportverenigingen en dorpshuizen mogen niet gecompenseerd worden met extra horeca-activiteiten. Dat vindt het Bureau Eerlijke Mededingin (BEM) over de situatie in de gemeente Berkelland.

Bezuinigingen niet opvangen met horeca-activiteiten

De horecawaakhond heeft dit kenbaar gemaakt in een brief aan de gemeente. Daarin waarschuwt BEM de gemeente voor het opvangen van exploitatietekorten met horeca-activiteiten.

Volgens BEM is sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van horecabedrijven wanneer sportkantines en dorpshuizen in Berkelland zelfstandig horeca-activiteiten ontplooien om bezuinigingen op te vangen.

Steeds meer gemeenten krijgen van ‘Den Haag’ bezuinigingen opgelegd. Plattelandsgemeenten, zoals onder andere Berkelland, hebben daarnaast te kampen met krimp. Steeds meer inwoners in dorpen trekken weg naar steden waardoor er nog extra bezuinigd moet worden.

Reageer op dit artikel