nieuws

Bier, witte wijn en rosé nog steeds favoriet

Café

De Nederlander drinkt nog steeds het liefst een biertje, wit wijntje of rosé. De mixdrankjes Bacardi Breezer en Smirnoff Ice doen het juist minder goed, zij boeten in aan populariteit. Prosecco is gewild op het terras, zowel bij mannen als vrouwen. Jillz wint aan populariteit, maar is met name bij de dames geliefd.

Bier, witte wijn en rosé nog steeds favoriet

Dit blijkt uit onderzoek van MeMo² in opdracht van AT5. Aan 1425 mensen werd gevraagd wat hun favoriete drankjes zijn. Bier, witte wijn en rosé zitten in de top drie, net als in voorgaande jaren. Mixdrankjes als Bacardi Breezer, Smirnoff Ice, Ice Ice Baileys en Canadian Red lijken hun beste tijd gehad te hebben.

Jillz

Op het terras nemen vrouwen dezer dagen het liefst een Jillz, het alternatief van Heineken voor bier en wijn. Mannen gaan nog steeds aan de Prosecco in de zon. Dat geldt overigens ook voor Amsterdam waar zowel mannen en vrouwen Prosecco prefereren. Anders dan in de rest van Nederland zijn in de hoofdstad cocktails zoals Mojito en Capririnha ongekend populair.

Reageer op dit artikel