nieuws

Bierbabes Bavaria in de knel

Café

Hoewel Bavaria er alles aan doet om de twee Nederlandse bierbabes te beschermen, hangt hen een gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd. De twee meiden zeggen zelf dat ze door de Fifa zwaar onder druk worden gezet.

Bierbabes Bavaria in de knel

Er zou zelfs gedreigd zijn met neerschieten als de twee een vluchtpoging uit Zuid-Afrika zouden ondernemen. Dat zeggen Barbara Castelein en Mirte Nieuwpoort, die twee bierbabes die morgen voor de rechter moeten verschijnen. Vluchten zal lastig worden omdat beiden hun paspoort moesten inleveren.

Zaak afblazen

Bavaria en de Nederlandse Ambassade in Pretoria hopen vandaag de Fifa over te halen om de zaak tegen de twee Nederlandse meiden af te blazen. De Nederlanders hangt een half jaar cel boven het hoofd wegens hun bijdrage aan de marketingstunt van Bavaria.

De bierbrouwer is van mening dat de dames geen slachtoffer mogen worden van hun stunt.

Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, noemde de arrestatie eerder al onzinnig en is van mening dat de Fifa zich beter op Bavaria kan richten als er een probleem is.

Nederland heeft al aangekondigd dat bij een vergelijkbare actie tijdens een WK in Nederland de bierbabes nooit in de cel zouden belanden. ‘Hier zou geen nieuwe strafwetgeving ingevoerd worden zoals in Zuid-Afrika gebeurd is.’

Reageer op dit artikel