nieuws

Biercafé Arendsnest tapt bier voor Kika

Café

Bij biercafé ’t Arendsnest in Amsterdam – op 61 in de Café Top 100 – vindt op zondag 20 maart een bierevenement plaats waarvan de opbrengst naar Kika gaat. Gasten kunnen dan het Mikkie’s Bier proeven, een speciaal bier gebrouwen ter ere van de geboorte van de jongste dochter van de kroegeigenaar.

Biercafé Arendsnest tapt bier voor Kika

Van elk verkocht glas bier gaat één euro in de Kika-pot. Kroegeigenaar Peter van der Arend kan in ieder geval al 2.505 euro aan Kika overhandigen. Dit is de opbrengst van een veiling van 24 flessen Mikkie’s Bier (50 euro per fles) en de verkoop van 23 biergerelateerde miniatuur vrachtwagens.

Bier&Co

Deze vrachtwagentjes zijn door biergroothandel Bier&Co aangeboden. De vrachtwagentjes zijn verkocht voor een totaalbedrag van 1305 euro.

Blond bier

Peter van der Arend verwacht de opbrengst nog te verdubbelen door de verkoop van het speciale Mikkie’s bier. Dit is een een fris en bitter blond bier van 7%. Gebrouwen door Marcel Snater en Kees Bubberman van Bierbrouwerij Emelisse in Kamperland.

Mikkie’s bier is op tap verkrijgbaar bij het Arendsnest, BeerTemple, In de Wildeman (alle Amsterdam) en de Jopenkerk in Haarlem.

Reageer op dit artikel