nieuws

Bierconsumptie stagneert

Café

De consumptie van bier in Nederland lijkt te stagneren. In vergelijking met voorgaande jaren is de bierconsumptie vrijwel gelijk gebleven. Dit blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek waarvan de resultaten bekend zijn gemaakt.

Bierconsumptie stagneert

Per hoofd van de bevolking dronken Nederlanders in 2010 72 liter bier, tegenover 72,8 liter in 2009. De kleine daling in consumptie heeft volgens het onderzoek te maken met de licht stijgende bevolkingsomvang.

Het biersegment en de bierdrinkers blijven zich wel ontwikkelen. Zo is de consumptie van alcoholvrij en alcoholarm bier vorig jaar aanzienlijk gestegen.

Advies over bier

Ook blijkt er bij bierdrinkers behoefte aan meer advies over wat ze drinken. Bijna driekwart van de bierdrinkers waardeert advies over het gerstenat in restaurants, zei directeur Cees-Jan Adema van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers.

Het segment alcoholvrij en alcoholarm bier steeg vorig jaar 18 procent ten opzichte van 2009. ‘Afgezet tegen de totale binnenlandse afzet van de Nederlandse brouwerijen is het nog een bescheiden segment, maar wel één met een zichtbare groei’, aldus Adema over de opkomst van alcoholvrij bier.

‘In het kader van verantwoorde bierconsumptie is het bieden van keuze een belangrijk onderwerp. Een kwalitatief hoogwaardig bier zonder alcohol kan hierin dan ook niet ontbreken, voegde hij eraan toe.

Reageer op dit artikel