nieuws

Biermarkt verandert door crisis

Café

Dit jaar blijft Europa koploper in de wereld als het gaat om bierproductie, met 427 miljoen hectoliter per jaar. Op de tweede plaats komt China met 393 miljoen hectoliter. De biermarkt is echter wel aan verandering onderhevig door de crisis.

Biermarkt verandert door crisis

Dat staat in een dinsdag gepresenteerd rapport van Ernst & Young voor de Europese organisatie van bierbrouwers.

Tijdens de presentatie werd duidelijk dat de economische crisis de bierconsumptie op verschillende manieren beïnvloedt. De accijns op bier, die in Nederland het afgelopen jaar met 30 procent is gestegen, leidt ertoe dat er minder bier wordt gekocht.

Daling bierconsumptie

In landen die afhankelijk zijn van toerisme is de bierconsumptie ook gedaald, omdat minder mensen door de economische crisis ver weg op vakantie gaan. Mensen blijven bovendien vaker thuis om te drinken. Ze kopen dan bier van goedkopere merken.

Daarnaast doet ook de vergrijzing de bierconsumptie geen goed; naarmate mensen ouder worden, gaan ze minder uit en consumeren ze minder bier.

Reageer op dit artikel