nieuws

Bierprijs in België weer omhoog

Café

De inkoopprijs van bier voor horecagelegenheden in België gaat weer omhoog. Brouwer AB InBev gaat per juni de bierprijzen verhogen met 3 procent. In september vorig jaar verhoogde AB InBev de bierprijs in België met 1,7 procent.

Bierprijs in België weer omhoog

De prijsverhoging is volgens AB InBev noodzakelijk vanwege de stijging van energiekosten en grondstofprijzen, zo staat te lezen op Express.be.

Horeca Vlaanderen, de Belgische evenknie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), zegt ontgoocheld te zijn door de aangekondigde prijsverhoging. Horeca Vlaanderen wijst daarbij op het gelijktijdig ingaan van het rookverbod in België.

De branchevereniging laat weten dat het liever had gezien dat de brouwer de prijsstijging voor eigen rekening had genomen.

Reageer op dit artikel