nieuws

Bierprijs in winkels nauwelijks gestegen

Café

Bier is de afgelopen tien jaar in de Nederlandse winkels nauwelijks duurder geworden, hoewel de accijnzen tot drie keer toe zijn verhoogd. De bierprijzen in de horeca daarentegen stegen de afgelopen tien met zo’n 50 procent.

Bierprijs in winkels nauwelijks gestegen

De minimale stijging van de bierprijs in winkels blijkt uit cijfers van het CBS. Die becijferde dat de prijs in tien jaar tijd in verhouding vijf procent duurder is geworden.

Dat de bierprijs nauwelijks is verhoogd komt vooral door de prijzenoorlog in de supermarkten. De stuntprijzen hebben de accijnsverhogingen bijna teniet gedaan. De bierprijs in de supermarkt daalde in juni nog met drie procent.

De bierprijzen in de kroeg zijn de afgelopen tien jaar met 50 procent gestegen.

Reageer op dit artikel