nieuws

Bierprijs: ondernemer wil biervertegenwoordiger

Café

De horeca in Kennemerland moet een vertegenwoordiger krijgen die namens de horecabedrijven onderhandelt met brouwerijen over de bierprijs. Dat vindt horecaondernemer Wim Burghout, eigenaar van De Nozem en De Non in Heemskerk.

Bierprijs: ondernemer wil biervertegenwoordiger

Burghout laat in het Noordhollands Dagblad weten dat het inschakelen van een vertegenwoordiger moet leiden tot een lagere bierprijs voor de horeca.

Het geluid van Burghout komt kort na de oproep van de Amsterdamse KHN-voorman Paul Hermanides om de krachten te bundelen tegen de bierbrouwers. Hermanides liet gisteren weten dat brouwers moeten stoppen met het verhogen van de bierprijs ‘anders gaan we onze medewerkers instrueren om andere dranken te verkopen’.

Door de prijzenoorlog in supermarkten is de prijs van bier in supers de afgelopen vijf jaar nauwelijks verhoogd. De prijzen voor horecaondernemers daarentegen nam wel toe de afgelopen jaren. De brouwers wijten de prijsverhogingen aan accijnsverhogingen en hogere kosten, onder meer voor grondstoffen en transport.

Reageer op dit artikel