nieuws

Bierstrijd tussen Bit en Bud beslecht

Café

Het Europese Hof van Justitie beslecht donderdag een strijd tussen de Duitse brouwerij Bitburger (bekend als ‘Bit’ en de kreet ‘Bitte ein Bit’) en de Amerikaanse fabrikant van het bier Budweiser (vaak aangeduid als ‘Bud’).

Bierstrijd tussen Bit en Bud beslecht

Bitburger wil niet dat Budweiser de naam ‘Bud’ mag vastleggen als merk. ‘Bud’ klinkt te veel als ‘Bit’, vindt de Duitse brouwerij. Bitburger verloor al een beroepsprocedure bij het merkenbureau.

Bitburger is genoemd naar de plaats Bitburg waar het in 1817 is opgericht. Het is een van de grootste niet-beursgenoteerde brouwerijen van Duitsland. Budweiser is een product van Anheuser Busch groep, fabrikant van een op elke twee biertjes in de Verenigde Staten. Het gebruikt ‘Bud’ in namen als Budshop.

Zie ook:
Bitburger schenkt 10.000 liter bier aan winnende voetbalfans

Reageer op dit artikel