nieuws

Biertelefoon beschermt monniken

Café

De monniken van de abdij Sint-Sixtus in het West-Vlaamse Westvleteren hebben een biertelefoon geopend om de overweldigende belangstelling voor hun trappistenbier te stroomlijnen.

Biertelefoon beschermt monniken

Door de lange rij wachtenden bij het klooster hadden de monniken nauwelijks nog rust om te bidden. In het klooster van de cisterciënzers brouwen de monniken drie soorten trappistenbier.

De Westvleteren Twaalf (10,2 procent alcohol) werd vorig jaar gekozen tot beste bier ter wereld. Sindsdien loopt het storm bij de abdij. Kopers kregen maximaal een krat en moesten beloven dat ze het bier niet zouden verhandelen.

Sinds maandag kunnen kopers alleen nog per telefoon een krat bier bestellen. Ter bevestiging van de reservering krijgt de koper een datum en tijdstip voor het afhalen van de bestelling.

‘Er stonden soms vierhonderd auto’s in de file en de paters konden dan niet altijd bidden’, zei een woordvoerder van het klooster tegen de Belgische omroep VRT. Met de nieuwe regeling hopen de monniken weer iets van de oude rust terug te krijgen in en rond hun klooster.

Reageer op dit artikel