nieuws

Bijzondere orchidee krijgt naam koffie Miko

Café

Een in het regenwoud van Ecuador ontdekte orchidee is genoemd naar de Puro fairtrade koffie van Miko. De bloem heet ‘Teagueia puroana’ en heeft deze naam gekregen van natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust (WLT) als dank voor Puro’s steun en financiële bijdragen.

Bijzondere orchidee krijgt naam koffie Miko

De meldt het Belgische Nieuwsblad. Puro werkt samen met de internationale natuurbeschermingsorganisatie om stukken regenwoud in Zuid-Amerika aan te kopen en duurzaam te beschermen. Dankzij de samenwerking is in het regenwoud van Ecuador al een reservaat ter grootte van 3797 voetbalvelden gefinancierd en beschermd.

In het artikel wordt Frans van Tilburg van Miko geciteerd. Hij vertelt dat sinds de lancering van het fairtrade koffiemerk van Puro in 2006 2 procent van de omzet van Puro-koffie wordt geschonken aan het WLT. ‘We zijn begonnen met de aankoop van een vierkante meter regenwoud en op vrij korte tijd is dit uitgebreid.’

In het Puro-reservaat werden recent enkele nieuwe orchideeën en een nieuwe kikkersoort ontdekt die tot nu toe onbekend waren voor de wetenschap.

Reageer op dit artikel