nieuws

Binnenstad Breda wordt risicogebied

Café

De binnenstad van Breda is de komende vier weekeinden risicogebied. Burgemeester Van der Velden neemt dit besluit naar aanleiding van onder andere het rumoer rondom het bezoek van leden van motorclub Satudarah afgelopen weekeinde.

Binnenstad Breda wordt risicogebied

BN De Stem meldt dat de maatregel voor de gemeente Breda uniek is en is bedoeld om ‘te voorkomen dat bepaalde groepen mensen de dienst gaan uitmaken in het uitgaanscentrum.’ Die dreiging is volgens de burgemeester reëel. Hij noemt de maatregel zwaar, maar noodzakelijk ‘vanwege diverse signalen en gebeurtenissen’. Door het besluit is het mogelijk mensen preventief te fouilleren, bijvoorbeeld op bezit van wapens.

Behalve het bezoek van de leden van motorclub Satudarah heeft voor de burgemeester ook meegespeeld het opvallend aantal overvallen in en rond het park Valkenberg in de afgelopen weken.

De komende periode staan de nodige activiteiten op het programma. Daaronder de evenementen Breda Barst, Ballo Fiëst en Boogiedown en de voetbalwedstrijd tussen NAC en Feyenoord. De door de burgemeester genomen maatregel heeft daarmee geen direct verband. Hij wil er echter wel voor zorgdragen dat de stad veilig blijft.

In het artikel wordt ook Peter Werther, voorzitter van de afdeling Breda van KHN, geciteerd. Voor hem is dit besluit een bevestiging dat de situatie zo ernstig is als de belangenvereniging en diverse ondernemers al aangaven. Hij is blij met de steun.

Reageer op dit artikel