nieuws

Blaastest voor jonge discogangers

Café

Burgemeester Tjerk Bruinsma van Vlaardingen wil dat kinderen een blaastest doen voordat ze toegang krijgen tot de plaatselijke discotheek. Op die manier hoopt hij te voorkomen dat jongeren thuis indrinken en beschonken de discotheek binnengaan.

Blaastest voor jonge discogangers

Bruinsma bevestigde vrijdag een bericht hierover in dagblad Metro. De burgemeester kwam op het idee, nadat recentelijk een aantal jongeren op een schuimparty in discotheek Kathedraal onwel waren geworden. Enkelen van hen, in de leeftijd van dertien tot achttien jaar, hadden te veel gedronken. Ook was het in de discotheek druk en was er een hoge luchtvochtigheidsgraad.

Volgens Bruinsma is het niet te doen om alle discogangers een blaastest af te nemen. ‘We kunnen wel elke tiende persoon testen. Dat heeft een preventieve werking, omdat de pakkans vrij groot is.’ Wordt iemand onder de zestien betrapt met te veel drank op, dan belt de portier of het horecateam de ouders met het verzoek de tiener op te halen.

Binnenkort houdt de gemeente een discussieavond met ouders, kinderen en hulpverleners om meer manieren te vinden om problemen met drinkende kinderen te voorkomen.

Reageer op dit artikel